מרכז לחקר מגוון חברתי ולקונפליקטים בין-קבוצתיים

אודות המרכז

המיקום שלנו בצפון ישראל מציע קרקע פורייה בתחום יישוב הקונפליקטים. האזור מתאפיין במיקרוקוסמוס של האוכלוסייה בישראל, ובו פסיפס של קהילות משנה יהודיות, ערבים נוצרים ומוסלמים, דרוזים, בדואים וצ'רקסים, המגיעים מרקע סוציו-אקונומי, לאומי ודתי מגוון.

מה אנו עושים

אנו חוקרים דרכים קונסטרוקטיביות להתמודדות עם קונפליקטים בנסיבות ובהקשרים שונים ואף נותנים מענה מעשי לטפול בהם.

• חקר תחום המגוון חברתי והקונפליקטים הבין-קבוצתיים.
  • הענקת חסות לכנסים ולסמינרים מקומיים, ארציים ובינלאומיים.
  • איסוף מחקרי מקרה בולטים.
  • ביצוע פרויקטים חינוכיים קהילתיים ברחבי ישראל והעולם.
  • מתן הדרכה מקצועית לפיתוח מומחים בתחום המגוון החברתיוהקונפליקטים הבין-קבוצתיים באזור, שותפים בארץ ובעולם, כגון: מוסדות אקדמיים בפולין, בגרמניה ובקפריסין וארגונים הפועלים במסגרת החברה האזרחית באירופה.
  • פיתוח רשתות אזוריות ובינלאומיות להתמודדות עם קונפליקטים בין-קבוצתיים ועם מגוון חברתי.

מטרותינו

• פיתוח שיטות להתמודדות עם קונפליקטים בין-קבוצתיים ועם מגוון חברתי, המהווים תחליף – או השלמה – להליכים משפטיים יקרים ופולמוסיים.
  • הכשרת מנהלים, פקידי ממשלה, מנהיגים קהילתיים ואזרחים בהתמודדות קונסטרוקטיבית עם מגוון חברתי ועם קונפליקטים בין-קבוצתיים.
  • יישום כישורי ניהול קונפליקטים ומגוון חברתי בפתרון בעיות ומחלוקות פנימיות.
  • יצירת מאגר נתונים של ממצאי מחקר על אודות קונפליקטים בין-קבוצתיים, כולל שיטות להתמודדות ו"סיפורי הצלחה" בתחום.

שיתוף פעולה בינלאומי

אנו ממוקמים בקמפוס של מכללת עמק יזרעאל ע"ש מקס שטרן בצפון ישראל, בין נצרת לעפולה, אך אנו פועלים בשיתוף עם מוסדות, עם ארגונים ועם מומחים מכל רחבי העולם.

עם שותפינו העיקריים נמנים בית הספר לכלכלה של ורשה ואוניברסיטת ורשה (פולין), האוניברסיטה לניהול מעשי (מנהיים, גרמניה) ובית הספר לניהול באוניברסיטת ניקוסיה (קפריסין). אנו מצויים בעיצומו של תהליך להרחבת שותפויותינו עם מוסדות אקדמיים, עם ארגונים אזרחיים ועם המגזר העסקי בקרואטיה, בצרפת, בגרמניה, ביוון, בליטא ובבריטניה, וממשיכים לפתח את שיתוף הפעולה שלנו עם מוסדות אקדמיים בצפון אמריקה באמצעות ההתאחדות הבינלאומית לניהול קונפליקטים.

ראשת המרכז

פרופ' הלנה דה-סיביליה, דואר אלקטרוני: desiv@yvc.ac.il

להלנה דה-סיביליה סינה תואר דוקטור לפסיכולוגיה חברתית וארגונית מאוניברסיטת מדינת ניו יורק בבפאלו. היא מכהנת כיום כראש המחלקה ללימודי תואר שני בפיתוח וייעוץ ארגוני במכללת עמק יזרעאל (YVC) ע"ש מקס שטרן. היא חוקרת קונפליקטים חברתיים, התנהגות ארגונית (בין-אישית, תוך-קבוצתית ובין-קבוצתית) וניהול מגוון חברתי בארגונים. היא פרסמה מאמרים בכתבי עת מקצועיים בינלאומיים, כתבה פרקים בספרים וערכה שני ספרים: A Paradox in Partnerships: The Role of Conflict in Partnership Building (הוצאת Bentham Science) ולאחרונה Women’s Voices in Management: Identifying Innovative and Responsible Solutions (הוצאת Palgrave Mcmillan). היא גם חברה במערכות של כתבי עת מקצועיים, וביניהם: Conflict Resolution Quarterly, International Journal of Conflict Management, Negotiation and Conflict Management Research ו-EuroMed Journal of Business.

עיקרי המחקר

• שונות מגדרית: מחקר העוסק במגדר בניהול, באקדמיה, בעסקים, במגזר הציבורי ובפעילות יזמית.
  • הוראה ולימוד תוך רגישות למגוון חברתי: מחקר על אודות שיטות ההוראה והלימוד האפקטיביות בהקשר של חברה מפולגת.
  • ניהול קונפליקטים בין-קבוצתיים בסיעוד: מחקר בנושא שונות ויישוב קונפליקטים בין-קבוצתיים בקרב צוותי עבודה סיעודיים.
  • התמודדות עם יחסים בין-קבוצתיים בקהילות מעורבות: מחקר על אופן ההתמודדות עם קבוצות שונות בתוך קהילות אשר מנסות לבנות מערכות יחסים משמעותיות.

הזדמנויות כיום

הצטרפו אלינו למחקר במסגרת עבודת תזה לתואר שני, דיסרטציה לדוקטורט, לימודי פוסט-דוקטורט או מלגת חסות. באפשרותכם גם לפנות אלינו לגבי הסמינרים והכנסים או סמינרי ההדרכה הבינלאומיים שלנו, המיועדים למחנכים, למנהלים ולמנהיגים קהילתיים.

צרו עמנו קשר לקבלת מידע נוסף.

דואר אלקטרוני: desiv@yvc.ac.il

-להפעיל סטודנטים