מטרת התואר בעבודה סוציאלית היא להקנות השכלה אקדמית-יישומית בעבודה סוציאלית, תוך פיתוח זהות עיסוקית, הקניית ידע תיאורטי ופרקטי, הנחלת הערכים והתפיסות של המקצוע וזיקה לדרישות המשתנות של הלקוחות ושל מקבלי ההחלטות.
תכנית הלימודים שמה דגש על פיתוח יכולותיו של העו"ס כמתכלל, היינו, עובד סוציאלי בעל מסוגלות לעסוק בכל רמות העבודה הסוציאלית: הכרות עם מגוון גישות התערבות קלאסיות וחדשניות, יישום גישה קהילתית, עבודה סוציאלית כפרית ורב-תרבותית, קביעה ועיצוב מדיניות, ויכולת תכלול בין ראיית המדיניות מחד ורגישות לצרכי הפרט והקהילה מאידך.
תכנית הלימודים
תכנית הלימודים מתבססת על חמישה מקבצים להוראת העבודה הסוציאלית:
- תיאוריות יסוד בתחום מדעי ההתנהגות ומדעי החברה: קורסים המקנים ידע תיאורטי המהווה את הבסיס הדיסציפלינרי של העבודה הסוציאלית. הקורסים מתמקדים בהיבטים תיאורטיים, ובהכרת החברה הישראלית, מגוון התרבויות והאוכלוסיות שבה.
- תיאוריות והתערבויות בעבודה סוציאלית: תיאוריות וגישות התערבות מהוות את עמודי התווך של מקצוע העבודה הסוציאלית. קורסי התיאוריה וההתערבות מלווים בהכשרה מעשית וייעשה קישור בין התנסות הסטודנטים בשדה לבין החומר הנלמד.
- רווחה חברתית, חוק, מדיניות ושירותים: הלימודים הנכללים במקבץ זה מעניקים בסיס ידע הנדרש להכרת מערכת הרווחה, השירותים, החוקים ומדיניות הרווחה, תוך ראיה ביקורתית ובמגמה לפתח אקטיביזם חברתי כמתחייב בקוד האתיקה של עבודה הסוציאלית.
- לימודי מחקר: מקבץ זה מקנה כלים לחשיבה מדעית ומיומנויות מחקר, החל משימושים סטטיסטיים ושיטות מחקר כמותניות ואיכותניות וכלה בכתיבה עצמאית של דו"ח מחקר. כמו כן, יקבלו הסטודנטים כלים יישומיים בכתיבה מדעית ובשימוש במאגרי מידע.
- סוגיות חברתיות ומסלולי העשרה מקצועית: שני מקבצי הוראה, המוצעים בשנה ג' ללימודים, נועדו לחשוף סטודנטים לסוגיות חברתיות מרכזיות שאיתן מתמודד העובד הסוציאלי ברמות השונות. והעשרה מקצועית בתחומי משפחה, זקנה וקהילה.