מכון מופ"ת, הודעה על פתיחת הרשמה לסדנאות במחקר איכותני ינואר- פברואר 2019

ההרשמה לסדנאות במחקר איכותני בעיצומה
ינואר- פברואר 2019

במהלך חודשים ינואר ופברואר 2019 יתקיימו במכון מופ"ת 6 סדנאות מרוכזות בנות יום בנושאי מחקר איכותני וכתיבה אקדמית .הסדנאות מבקשות להקנות למשתתפים ידע תיאורטי, מתודולוגי ומעשי על היבטים שונים של המחקר האיכותני ועל כתיבה אקדמית. הסדנאות מיועדות לסטודנטים לתארים מתקדמים, לחוקרים מתחילים ולחוקרים ותיקים אשר מבקשים להרחיב את הידע שלהם בתחום.

התאוריה המעוגנת בשדה (Grounded theory)

מרצה ומנחה: ד"ר שרה שמעוני
יום שני, ט"ו בשבט תשע"ט, 21 בינואר 2019 , בשעות 10:00 – 14:30

המפגש יתחלק לשלושה חלקים:

הצגת המסגרת המושגית של התאוריה המעוגנת בשדה וגלגוליה העיקריים בדורות האחרונים ; הסברה והדגמה של דרכים לניתוח נתונים ברוחה של התאוריה המעוגנת בשדה, תחילה על פי מייסדיה ובהמשך על פי שרמז וקלארק – הדור השני למפתחיה ; תרגול וניתוח נתונים תוך שימוש בעוגנים שמציעה המסורת לדורותיה.
לסיום יתקיים דיון ביקורתי על התאוריה המעוגנת בשדה.

כתיבה ופרסום של מאמרים איכותניים – מתחילים

מרצה ומנחה: ד"ר יערית בוקק כהן
יום שלישי, ט"ז בשבט תשע"ט, 22 בינואר 2019, בשעות 10:00–14:30

לסדנה שלוש מטרות מרכזיות:
(א) העלאת החוללות העצמית של הכותב/ת בכתיבת מאמרים איכותניים; (ב) שיפור טכניקת הכתיבה של מאמרים איכותניים; (ג) טיפים ל"שיווק" נכון של המאמר בפני העורך והשופטים.

קהל היעד
הסדנה מיועדת לחוקרים ולסטודנטים לתארים מתקדמים במדעי החברה והחינוך, אשר עוסקים במחקר ומעוניינים לפרסם את תוצרי מחקרם ו/או תוצאות מחקר הדוקטורט שלהם בבמות בין-לאומיות. כדי להבחין בין מתחילים למתקדמים יוגדרו המתחילים כמי שטרם התנסו בכתיבה אקדמית, או שפרסמו שלושה מאמרים לכל היותר בכתבי עת שפיטים בארץ או בחו"ל.

ראיונות עומק: תאוריה ופרקטיקה

מרצה ומנחה: ד"ר גבריאלה ספקטור-מרזל
יום ראשון, כ"א בשבט תשע"ט, 27 בינואר 2019, בשעות 10:00–14:30

הסדנה תדון בעקרונות התאורטיים ובפרקטיקה של תכנון וניהול ראיונות עומק איכותניים. יוצג הבסיס הפילוסופי של ראיונות עומק, ייסקרו סוגים של ראיונות עומק, ויידונו סוגיות בתכנון ריאיון עומק וניהולו. ככל שהזמן יאפשר יידונו שיקולים אתיים הקשורים לניהול ראיונות עומק. במסגרת הסדנה המשתתפים יתנסו בעריכת ריאיון קצר.

קהל היעד

הסדנה מיועדת לחוקרים ולסטודנטים לתארים מתקדמים ממדעי החברה והפרופסיות החברתיות שטרם ערכו ראיונות עומק מחקריים, ולאלו שמעוניינים להרחיב את הידע ואת המיומנויות שלהם בעריכת ראיונות עומק.

סדנת התנסות במתודולוגיית Photovoice

מרצה ומנחה: ד"ר רבקה הלל לביאן
יום שני, כ"ב בשבט תשע"ט, 28 בינואר 2019, בשעות 10:00–14:30

מטרות הסדנה
לחשוף את הסטודנטים לדרך להעצמה אישית וחברתית של קבוצות; לערוך היכרות עם Photovoice ועם התאוריות העומדות בבסיסה; להתנסות ב-Photovoice; ; ללמוד ולכתוב בעקבות ההתנסות ב-Photovoice.

קהל היעד
הסדנה מיועדת לחוקרים ולסטודנטים לתארים מתקדמים ממדעי החברה והפרופסיות החברתיות, בעלי היכרות בסיסית עם עקרונות המחקר האיכותני-פרשני, המבקשים ללמוד ולהתנסות במתודולוגית Photovoice.

המתודולוגיה של החשיבה בקול במחקר ובהוראה

מרצה ומנחה: ד"ר רחל שגב-מילר
יום שני, כ"ט בשבט תשע"ט, 4 בפברואר 2019, בשעות 10:00–13:00

נושאי הסדנה
מבוא למתודולוגיה של החשיבה בקול וסוגיות מחקריות רלוונטיות אחרות, למשל תילות נתונים triangulation  ; הדגמה וניתוח של תוצרי חשיבה בקול ("פרוטוקולים") אותנטיים, שייבחרו ככל האפשר על פי תחומי הדעת של המשתתפים;  הצגת מודל גנרי להוראה מפורשת באמצעות חשיבה בקול של האסטרטגיות הנדרשות לביצוע מטלות למידה תובעניות, דוגמת כתיבת סיכום של טקסט וכתיבת סקירת ספרות.
קהל היעד
חוקרים, מורים, מורי מורים ומדריכים פדגוגיים בכל תחומי הדעת, מבית הספר היסודי ועד המכללה והאוניברסיטה.

ניתוח איכותני באמצעות תוכנת אטלס

מרצה ומנחה: ד"ר אולז'ן גולדשטיין
יום שלישי, ל' בשבט תשע"ט, 5 בפברואר 2019 , בשעות 10:00 – 15:00

בסדנה יכירו המשתתפים ויתנסו בניתוח תוכן של מסמכי טקסט ומולטימדיה באמצעות בתוכנת אטלס. תכנה זו מאפשרת ארגון נוח של מסמכים, ניהול תהליך קידוד התכנים ברמות שונות, קידוד אוטומטי, הוצאת תוצאות הניתוח על-פי שאילתות, מיפוי ויזואלי של תוצאות הניתוח ועוד.

למידע נוסף ולהרשמה
·       ההשתתפות בסדנאות מקנה גמול השתלמות למורים במוסדות להכשרת עו"ה- 6 שעות מבין 14 השעות הנדרשות כמינימום שנתי לצבירת גמול בשנת לימודים אחת. מכון מופ"ת ידווח על הזכאות כ"נושאים בהכשרת מורים".

·       פתיחת הסדנה מותנית במספר הנרשמים

להרשמה טלפונית מינהל לומדים: טל' mlomdim@macam.ac.il ,03-6901426/401