קולות קוראים – משרד המדע והטכנולוגיה

קול קורא למלגות אקדמיה-מגזר עסקי לקידום נשים במדע וטכנולוגיה לתלמידות תואר שני ושלישי ולמשתלמות לפוסט-דוקטורט לשנת הלימודים תשע"ח

מועד אחרון להגשה:

הבקשות תגענה אל המשרד באמצעות הדואר האלקטרוני, לא יאוחר מיום רביעי, יח' בתמוז תשע"ז, 12.7.2017 לכתובת: womenindustry@most.gov.il

העתקים הקשיחים יתקבלו במשרד לא יאוחר מיום 17.7.2017.

קול קורא למלגות לתלמידות תואר שלישי ולמשתלמות לפוסט-דוקטורט המתגוררות בפריפריה חברתית-כלכלית ע"ש יצחק נבון לשנת הלימודים תשע"ח

מועד אחרון להגשה:

הבקשות תגענה אל המשרד באמצעות הדואר האלקטרוני, לא יאוחר מיום חמישי, יט' בתמוז תשע"ז, 13.7.2017, לכתובת: nashim@most.gov.il

העתקים הקשיחים יתקבלו במשרד לא יאוחר מיום 18.7.2017.

קול קורא להגשת הצעות מחקר במסגרת שיתוף הפעולה המדעי בין צרפת לישראל לשנים 2018-2020-PRC.

Call for Proposals 2017

PRC 2018-2020

(Projets de Recherche Conjoints)

(Joint Research Projects)

A PRC is a joint research project involving two teams, one in a CNRS-affiliated laboratory and one in Israel. It is awarded for a 3-year non-renewable period (subject to Art. B below), and aims at consolidating an ongoing collaboration that has already produced joint publications. Funding received in the framework of PICS is intended to cover research travel as well as the organization of seminars and meetings in both countries. The Israeli side may include also budget for partial salaries and/or materials as specified in the standard terms or the contract. (See Arts. E and F below).

A valid project proposal consists of a fully filled out application forms and all relevant materials from each side of a joint research team, being submitted respectively to the relevant party to this Call.

On the Israeli side, researchers and academics wishing to submit a PRC proposal, should submit the application forms filled up no later than

Thursday 22 June 2017, at 23:59 (local time) together with all relevant materials.

>On the CNRS side, researchers and academics wishing to submit a PRC proposal, should submit the application forms filled up until Thursday 22 June 2017.

A.             Level of Funding

It is the intention of the Parties to this Call to fund proposals selected hereunder for a term of three years, however funding must be approved on an annual basis, with the funding for the second and third year to be approved in accordance with the provisions of the research contract or other internal procedures. Each Party to this Call reserves the right not to fund a second year of work for scientific-professional, administrative, budgetary or policy reasons.

>On the Israeli side, the total funding for the research projects is 6,000 Euro per year per project, for the total three–year duration of the project – 18,000 Euro, i.e. 75,600 NIS.

>On CNRS side, a PRC allows the team affiliated with CNRS (UPR / UMR) to receive additional funds (usually between 5,000 and 7,000 Euro per year) to finance trips, seminars and meetings.

Support will be given for up to 6 joint projects with the total funding of 108,000 Euro i.e. 453,600 NIS.

Expected starting date of the approved projects – February 2018.

Funding for the approved projects depends on the availability of funds on each side.