הריני להביא לידיעתכם כי משרד המדע והטכנולוגיה פרסם קול קורא למלגות לתלמידי תואר שני או שלישי ולמשתלמים לפוסט-דוקטורט לאוכלוסיית יוצאי אתיופיה ע"ש מנחם בגין לשנת הלימודים תש"פ.

משרד המדע והטכנולוגיה (להלן – המשרד), מבקש לקדם תכנית מלגות לעידוד העשייה המחקרית של סטודנטים יוצאי אתיופיה הלומדים לתואר שני או שלישי ולמשתלמים לפוסט-דוקטורט במוסדות להשכלה גבוהה בתחומי המדע והטכנולוגיה (כולל מדעי החברה והרוח).

מנחם בגין ז"ל כיהן כראש הממשלה השישי של מדינת ישראל. לאחר היבחרו לתפקיד ראש הממשלה, באחת הפגישות הראשונות עם ראש ה״מוסד״, הורה מנחם בגין: ״הביאו לי את יהודי אתיופיה״ ובכך התניע את מפעל העלייה המיוחד הזה. הנצחת זכרו של ראש הממשלה מנחם בגין ז"ל על מלגות לסטודנטים יוצאי אתיופיה היא הדרך הראויה להוקיר את זכרו על ידי משרד המדע והטכנולוגיה.

על פי פרסום נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה[1], נמצא כי מספר הסטודנטים יוצאי אתיופיה מצוי בעלייה אך עדיין נמוך משמעותית ביחס לשיעורם באוכלוסייה. המשרד רואה בפער זה מכשול להשתלבותם של יוצאי העדה באפיקי המדע, המחקר וההשכלה הגבוהה בישראל. לפיכך מבקש המשרד להפנות מלגות ייעודיות למשתלמים לתואר שני או שלישי ולפוסט-דוקטורנטים במוסדות להשכלה גבוהה בישראל בשנת הלימודים תש"פ (2020-2019) ואשר הישגיהם ומחקרם יימצאו ראויים ומרשימים.

הקול קורא פתוח לתלמידי מחקר בתחומי המדע והטכנולוגיה (כולל מדעי החברה והרוח).

מועד אחרון להגשת הבקשות:

הבקשות תגענה אל המשרד באמצעות הדואר האלקטרוני בלבד, לא יאוחר מיום חמישי, כא' באב תשע"ט, 22.8.2019 עד השעה 15:00 לכתובת: milgotetyopia@most.gov.il

הערה: יובהר כי נכון למועד פרסום קול קורא זה לא קיים תקציב לביצוע ההתקשרות לביצוע הפעילות. ההתקשרות מותנת בקיום תקציב ייעודי מתאים בתקנה הרלוונטית. לא תבוצע כל פעילות בעניין הנ"ל לפני חתימה על הסכם התקשרות עם המשרד ע"י מורשה החתימה.

לתשומת ליבכם, דוגמא להסכם ההתקשרות יעלה לאתר בהמשך.