The European Foundation for Alcohol Research

ERAB: The European Foundation for Alcohol Research is an independent European alcohol research foundation, established in Brussels in 2003. ERAB was established to fund biomedical and psychosocial research into beer and other alcoholic drinks.

HOW TO APPLY:

Applications are invited from researchers in established European research institutions or universities.
Funding is available for biomedical or psychosocial research into any aspect of the effect of alcohol, or more specifically beer, on health. Competition for grants is tough and, to be successful, the scientific merit must be impeccable.

Applications are accepted from researchers from an established European research institution or university. ERAB accepts applications from countries outside the European Union when research is undertaken in partnership with a member of the European Union.

ERAB accepts applications from Israel, but only for research undertaken in partnership with a member of the European Union

Applicants are now required to submit outline or pre-proposals before making full applications.

The deadline for pre-proposals for 2018 will be 5th March.

Applications received after the deadline will not be considered.

Applications can address any area of research into alcohol and health but from 2018 applications for research which is entirely on animals will not be considered.

All applicants will be notified by e-mail and successful applicants will be invited to submit a full application.

For more details : https://erab.org/research-grants/how-to-apply-for-funding/