הכנה ללימודים אקדמיים ותכניות לסטודנטים.ות שנה א'

התוכנית מיועדת  לסטודנטים שהתקבלו ללימודים אקדמיים , התוכנית תתקיים במהלך ארבעה שבועות לפני תחילת שנת הלימודים ותכלול את התחומים הבאים : עברית , אוריינות אקדמית, יישומי מחשב , אסטרטגיות למידה  והשתלבות באקדמיה. המטרה של התכנית הינה, חיזוק בסיס הידע ובניית מיומנויות ראשוניות אשר יאפשרו תחילת לימודים מיטבית כבר מתחילת לימודיהם האקדמיים. (התוכנית הסתיימה ומנתה 18 סטודנטים).

מדי שנה אקדמית, היחידה לקידום הסטודנטים הערבים מקיימת יום הכנה לסטודנטים החדשים שהתקבלו ללימודי תואר ראשון במכללה, וזאת על מנת לסייע להם בכניסה מיטבית לעולם האקדמי. ביום הכנה זה הסטודנטים נחשפים למידע רלוונטי ועדכני אודות תקנון המכללה ונהליה, המלגות השונות, שירותי משרדי דיקן הסטודנטים ופגישות עם סטודנטים וותיקים שמהם ישמעו מקרוב על אווירת וחווית הלימודים במכללה.

הסדנא מקנה לסטודנטים מהחברה הערבית שנה א' כלים יעילים ואפקטיביים ליכולת התנהלות עצמאית מיטבית באקדמיה. מטרת הסדנא היא להפחית תחושת אי הוודאות של הכניסה לעולם האקדמיה ומשפרת את יכולת ההתנהלות אצל הסטודנט בקמפוס.

פרויקט צועדים ביחד במכללה נתמך על ידי היחידה לקידום הסטודנטים הערבים והיחידה למעורבות החברתית. המטרה המרכזית של הפרויקט הינה להוות כתובת להתייעצות והכוונה בכל נושא לאורך כל תקופת החונכות במהלך שנת הלימודים לשם הפחתת חוסר הוודאות בשנת הלימודים הראשונה. בנוסף, החונכים זוכים במלגה כספית בפרויקט שמסייעת להם בהשלמת שכרי הלימוד.

היחידה אחראית על קיום סיורים לתלמידים אחרי סיום תיכון או בשלבי סיום, ולקבוצות משתחררי שירות צבאי ואזרחי אשר מתעניינים בכניסה ללימודי ההשכלה הגבוהה. בסיור, התלמידים מקבלים מידע אודות חוגי המכללה השונים, השירותים הניתנים וסיור פיזי בכל רחבי הקמפוס.